Bagte gulerødder med hjemmelavede friterede løg og estragonmayonnaise
Sådan gør du
Gulerødder
Skær gulerødderne over på langs, og krydr dem med lidt salt og peber. Sæt gulerødderne i ildfaste fade, og hæld appelsinjuicen ved.
Bag gulerødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter, indtil gulerødderne er blevet gyldne og møre, og appelsinjuicen er dampet ind og har glaseret gulerødderne. Husk at vende lidt rundt i gulerødderne undervejs, så de bliver glaseret hele vejen rundt.
Mayonnaise til estragonmayonnaise
Pisk æggeblommerne i en skål, og tilsæt olie i en tynd stråle lidt af gangen, indtil al olien er brugt og mayonnaisen har en god og tyk konsistens. Smag til med salt, sukker, æbleeddike og dijonsennep.
Bemærk at denne opskrift er større, end hvad du skal bruge til dressingen i denne opskrift - så gem resten i køleskab.
Estragonmayonnaise
Bland mayonnaisen med den hakkede estragon og skyr, til du har en ensartet estragonmayonnaise.
Honningmarinerede kapers
Giv honning, citronsaft og vand et opkog i en gryde, indtil al honningen er opløst.
Vend kapers i honninglagen, og sæt blandingen i køleskabet, til det er helt afkølet.
Ristede løg
Skil løgene ad i individuelle ringe, og vend dem i først mælken, og derefter hvedemel.
Fritér løgringene i neutral olie i ca. 1-3 minutter, til de er blevet gyldne og sprøde. De er færdige, når de ikke syder og bobler i olien længere.
Tag de sprøde løg op fra olien, og læg dem på køkkenrulle eller lignende. Drys de friterede løg med lidt salt.
Om ernæringen
Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her