Kyllingekødpølse med hvide bønner, hummus og sylt

Kyllingekødpølse smager godt, og har en god blød konsistens, så de fleste kan spise den. Her er der tilføjet hvide bønner til farsen, som gør den lettere og tilføjer flere grønne proteiner til retten.

Sådan gør du

Kyllingekødpølse

Kog bønnerne i rigeligt vand i ca 40-60 min og køl bønnerne og køl bønnerne af. Sørg for at alle ingredienserne er køleskabskolde. Kør kyllingekødet med salt på en foodprocessor, så den bliver meget sej og elastisk. Blend resten af ingredienserne ned i farsen. Rul farsen til pølser i varmegodkendt køkkenfilm. Spænd op i begge ender, så formen bliver som en pølse. Bag ved 100 grader i ca. 45 minutter med damp eller i vandbad i ovnen til kyllingekødpølsen har en kernetemperatur på 75 grader. Alternativt kan du lade den simre i en gryde. Afkøl pølsen i køleskabet. Kyllingekødpølsen kan med fordel laves dagen i forvejen, og skal som minimum laves så den når at afkøle inden servering

Hummus

Dræn de udblødte bønner, og kog dem i rigeligt frisk letsaltet vand i ca. 45 minutter til de er møre. Køl ned. Blend de kogte bønner med vand, tahin, olie, fintrevet hvidløg, smag til med salt, peber og citronsaft.

Syltet græskar

Brug en grøntsagsskræller, og lav tynde bånd af græskarret. Giv sukker, eddike, vand, laurbærblade, lidt salt og peberkorn et opkog. Vend græskarbåndene i den varme lage og sæt til afkøling. Opbevar på køl i rengjorte patentglas.