Blå ost på rugbrød med syrligsød løgrelish og karamelliserede valnødder

Blå ost er cremet og kan nærmest virke mild, når man får den første bid. Derefter kan man fornemme både søde, salte og skarpe smage, der passer godt til en syrligsød relish og knasende søde nødder. Har du lidt af den dejlige ost tilbage, kan man bruge den til dressinger og salater ved at røre den op med f.eks. lidt creme fraiche.

Sådan gør du

Løgrelish

Kog alle ingredienser sammen i ca. 15 minutter, til det er blevet til en tyk marmelade.

Sæt løgrelishen i køleskabet, til den er helt afkølet og justér smagen med salt, peber og æblecidereddike.

Nødder

Karamellisér forsigtigt sukkeret i bunde af en gryde, til sukkeret er opløst.

Vend valnødderne i karamellen, og læg dem ud på et stykke bagepapir. Skil dem hurtigt fra hinanden med et par gafler.

Afkøl de karamelliserede nødder på køkkenbordet, til de er helt afkølede, og hak dem derefter i grove stykker.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her