Frikadeller med bælgfrugter og syltet rødkål

Når du bruger bælgfrugter i fars, er det en god idé at prøve sig lidt frem for at finde det rette blandingsforhold mellem kød og bælgfrugt, for at farsen ikke bliver for grynet. Her får du en afbalanceret opskrift på en frikadelle med bælgfrugter, gris og syltet rødkål.

Sådan gør du

Frikadeller med bælgfrugter

Dræn de udblødte kikærter, og kog dem i rigeligt friskt vand i ca. 60 minutter, til de er møre. Afkøl.

Blend kødet med salt på en foodprocessor, så den bliver meget sej og elastisk. Blend løg og resten af ingredienserne ned i farsen.

Steg i olie som frikadeller.

Syltet rødkål

Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog i ca. 15 minutter.

Sigt lagen over i en ny gryde, og kog den lidt ind til en sirup. Bland siruppen med rødkålen, og lad trække inden servering.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her