Tærte med skalotteløg og gedeost

Tærte med skalotteløg og gedeost

Løg og gedeost er et klassisk makkerpar, man ofte støder på sammen i forskellige retter. I denne tærte kommer skalotteøgene fuldt ud til deres ret med den karameliserede sødme, som fungerer så perfekt med gedeostens skarphed.

Sådan gør du

Tærtebund

Ælt alle ingredienser sammen til en dej.

Rul dejen ud, så den passer til en tærteform (25 cm i diameter). Prik bunden med en gaffel. Dæk med film, og lad den hvile i køleskabet mindst 30 minutter.

Forbag tærtebunden midt i ovnen i ca. 10 minutter på 225 grader.

Tærtefyld med skalotteløg og gedeost

Vend de flækkede skalotteløg med olie, timian, salt og sort peber og steg dem gyldne og møre, med skærefladen nedad, i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

Rør æg med mælk, salt, peber og brud af gedeost.

Kom lidt æggemasse i bunden af tærterne, læg de bagte skalotteløg i tærtebunden og dæk med resten af æggemassen.

Bag tærterne gyldne og faste ved 165 grader i 20-30 minutter.