Kyllingekødboller i sursød peberrodssauce med nye kartofler, stegt blomkål og persille
Sådan gør du
Sursød peberrodssauce
Hæld kyllingebouillon og fløde i en kipgryde, og kog linserne heri i ca. 15 minutter, til de er møre.
Tilsæt revet peberrod, æblecidereddike og sukker, og smag til med salt og peber.
Blend saucen med stavblender, så linserne jævner den.Supplér evt. med ekstra almindelig jævning, hvis du ønsker en tykkere konsistens.
Nye kartofler og blomkål
Kom blomkålsbuketterne i en gastrobakke, og vend dem med lidt rapsolie og salt. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, til de er møre.
Blend bredbladet persille, pinjekerner, olivenolie, rasp og citronsaft i en blender til en lind pesto, og smag til med salt og peber.
Vend blomkålen med pestoen, eller drys den ovenpå ved servering.
Kog kartoflerne, til de er akkurat møre, og vend dem i smør og hakket persille ved servering.
Kyllingekødboller
Tilsæt linserne i spilkogende vand med salt, og kog dem akkurat møre, så de er løse og ikke udkogte, det tager ca. 9 minutter. Køl dem hurtigt ned i koldt vand. Sigt vandet fra.Rør kyllingekødet sejt med salt på en røremaskine, og krydr med muskatnød, timian og peber.
Tilsæt linser og revet løg, og rør til en fast og smidig fars med kikærtemel, æg og fløde.
Lad farsen hvile i 20 minutter på køl.Form farsen til kugler ved hjælp af en iskugler eller en ske.
Sæt dem på en bageplade, og damp dem i ovnen i 8-12 minutter, indtil de er gennemtilberedte.