Kyllingehjerter i cremet sovs med enebær, æbler og palmekål

Kyllingehjerter - og hjerter i det hele taget - er en rigtig god kilde til animalsk protein. De smager ikke så kraftigt af indmad som nyre og lever og fungerer godt stegt og i mange saucer. Her er de tilberedt med enebær og æble, som man også kunne gøre med vildtkød.

Sådan gør du

Kyllingehjerter

Flæk kyllingehjerterne på langs og skyl dem grundigt. Mariner de rensede kyllingehjerter med enebær, rosmarin og olivenolie i et par timer. Steg hjerterne af i en varm gryde, så de bliver fint brunede.Tilsæt løg og hvidløg og steg yderlige et par minutter. Tilsæt hvidvin og kog ind til det halve. Tilsæt creme fraiche og kog et par minutter. Tilsæt palmekål og sennep og lad simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt æble og tag af varmen. Drys med persille inden servering.

Rodfrugtmos

Kog kartofler og selleri i 15-20 minutter i usaltet vand, til de er helt møre. Rør mosen sammen med olivenolie og smag til med salt og peber.