Kyllingeboller med nigella og cremet spinat-karry med sweet potato, asparges og gule ris
Sådan gør du
Kyllingefarsbolle med ingefær og koriander
Rør kylling med salt på en røremaskine i et par minutter.
Tilsæt løg, ingefær, muskat, æg, fløde, hvedemel, nigellafrø og de grønne urter.
Rør fløden i til sidst.
Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet.
Form til kødboller i valnøddestørrelse, og bag dem i ovnen i gastrobakker ved 200 grader i ca. 13-15 minutter, eller til de har en kernetemperaturen på 75 grader.
Gule ris
Kog risene efter anvisning på posen. Tilføj gurkemeje og salt fra starten.
Spinat-karrysauce
Rist løgene klare i rapsolie ved svag varme.
Tilsæt massaman karrypaste, limeblade, citrongræs og kyllingebouillon. Kog smagen ud af krydderierne i cirka 15-20 minutter ved svag varme.
Hæld fløden i saucen og kog yderligere i 5-6 minutter. Jævn med maizena rørt ud i vand. Tilsæt spinat, fiskesauce, og smag til med limesaft, sukker og salt.
Vend sweet potato i saucen inden servering.
Sweet potato og asparges
Kom stykker af sweet potato på smurte gastrobakker, kom dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter, til de er faste, men møre.
Damp asparges og kom dem i koldt vand med det samme efter tilberedning.