Kyllingefrikadeller med stuvet spidskål og spinat samt nye kartofler med løvstikke
Sådan gør du
Kyllingefrikadeller
Rør kylling med salt i et par minutter på en røremaskine. Tilsæt æg, løg, hvidløg, timian, fløde, peber og hvedemel. Rør det hele grundigt sammen.
Form farsen til frikadeller, og steg dem ved middel varme på en pande i olie i 3-4 minutter på hver side. De skal være godt gyldne, og have en kernetemperatur på 75 grader.
Nye kartofler med løvstikke
Kog kartoflerne med salt og stilkene fra løvstikken under låg i 12 minutter, og lad dem trække i 12 minutter i vandet. Sigt vandet fra, og drys kartoflerne med grofthakket løvstikke.
Stuvet spidskål og spinat
Damp spidskål i 6-7 minutter til den er faldet sammen, og damp ligeledes spinat i 2-3 minutter. Kom begge dele over i en sigt, så de kan dryppe af.
Smelt smør og rapsolie i en gryde. Tilsæt mel og lav en smørbolle. Hæld fløde og sødmælk i gryden sammen med revet muskat og citronskal under konstant omrøring. Kog op og blend sovsen, så alle klumper koger ud. Simrekog i 5-6 minutter, og kom grønsagerne ned i sovsen, og rør grundigt rundt. Smag til med salt og peber.