Kylling braiseret med appelsin, gulerødder, ingefær og bulgur med mynte
Sådan gør du
Kylling
Vend kyllingen med salt og peber, og brun lødet af i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter, til det har fået farve. Kom den brunede kylling i et fad med knoldsellerien og gulerødderne. Rist løgene i olivenolie i ca. 4 minutter, til løgene er blevet bløde og glasklare. Tilføj spidskommen, gurkemeje og hvidløg, og rist krydderierne af i ca. 1 minut, til man begynder at kunne dufte krydderierne. Kom appelsinsaft, kyllingebouillon og smøret i løgblandingen, og kog det hele op i ca. 2-3 minutter. Jævn blandingen med maizena rørt ud i vand, og smag til med salt og peber. Hæld saucen over kyllingen og gulerødderne, og sæt det hele i ovnen ved 150 grader i ca. 45 minutter, til kyllingen har en kernetemperatur på 75 grader. Rør den revede ingefær ned i kyllinge-blandingen lige inden servering.
Bulgur med mynte
Kog bulguren i ca. 12-15 minutter, til den ikke længere er rå og hård at tygge i. Du kan også vælge at dampe den i stedet i ca. 30 minutter. Vend den kogte eller dampede bulgur med olivenolie og mynte, og smag til med salt. Gem evt. lidt mynte til pynt.