Kylling braiseret med appelsin, gulerødder, ingefær og bulgur med mynte

Bulgur er knækkede hvedekorn, typisk lavet af durum, med et højt indhold af kostfibre og protein. Bulguren serveres her sammen med mør kylling og cremet sovs lavet på aromatiske krydderier, appelsinjuice og bouillon. Denne ret er utrolig smagfuld og får et friskt pust fra den friske mynte.

Sådan gør du

Kylling

Vend kyllingen med salt og peber, og brun lødet af i en 200 grader varm ovn i ca. 15 minutter, til det har fået farve. Kom den brunede kylling i et fad med knoldsellerien og gulerødderne. Rist løgene i olivenolie i ca. 4 minutter, til løgene er blevet bløde og glasklare. Tilføj spidskommen, gurkemeje og hvidløg, og rist krydderierne af i ca. 1 minut, til man begynder at kunne dufte krydderierne. Kom appelsinsaft, kyllingebouillon og smøret i løgblandingen, og kog det hele op i ca. 2-3 minutter. Jævn blandingen med maizena rørt ud i vand, og smag til med salt og peber. Hæld saucen over kyllingen og gulerødderne, og sæt det hele i ovnen ved 150 grader i ca. 45 minutter, til kyllingen har en kernetemperatur på 75 grader. Rør den revede ingefær ned i kyllinge-blandingen lige inden servering.

Bulgur med mynte

Kog bulguren i ca. 12-15 minutter, til den ikke længere er rå og hård at tygge i. Du kan også vælge at dampe den i stedet i ca. 30 minutter. Vend den kogte eller dampede bulgur med olivenolie og mynte, og smag til med salt. Gem evt. lidt mynte til pynt.