Kulmuledeller med stegt spidskål og sommersalat med radiser

Kulmuledeller med stegt spidskål og sommersalat med radiser

Radiser fås i mange forskellige udgaver og både runde og aflange. Men de er der kun om sommeren, så husk at brug dem, mens tid er. I denne ret fungerer de som skarpt tilbehør til en dejlig delle og sommersalat.

Sådan gør du

Kulmuledeller

Kog kartoflerne i 10-12 minutter, sluk så for vandet, og lad kartoflerne stå i det varme vand i ca. 10 minutter, til de er møre.

Hak kulmule groft, knus kartofler, rør det hele sammen med løg, salt, dild, citronskal, æg, fløde og kartoffelmel.

Lad farsen trække minimum 15 minutter på køl.

Form dellerne og steg dem i rigligt neutra lolie på panden. Lad dem få stege skorpe og bag dem igennem i ovnen ved 150 grader i ca. 15 minutter.

Kartofler og stegt spidskål

Skræl og kog kartoflerne op i let saltet vand, lad dem koge ca. 10 minutter og lad stå i vandet, til de er møre. Hæld vandet fra og drys dem med hakket persille.

Pensl spidskålen med olivenolie og drys med lidt salt. Sæt dem i ovnen ved 150 grader i 15-18 minutter, til de er gyldne. Krydr med salt og peber, når de er kommet ud af ovnen.

Sommersalat

Rør alle ingredienser sammen: Creme fraiche, rygeost, purløg (gem lidt til topping) rødløg, agurk, radiser (gem nogle til topping) og citronsaft. Smag til med salt og peber.