indiske gule ærter med sultanarosiner, appelsin, mandler og basmatiris med sorte linser

Gule ærter med varme krydderier, appelsin og kokosmælk giver en cremet gryderet, der tilfredsstiller alle sanser. De snittede bønner og salte mandler på toppen giver et frisk og sprødt element til retten.

Sådan gør du

Indiske gule ærter

Rist løg, hvidløg, ingefær glasklare i olie, tilsæt karry og kardemomme. Kom grøntsagsbouillon, kokosmælk og flåede tomater i og kog op sammen med appelsinskal og gule ærter. Simrekog i 30-50 minutter til ærterne er møre men gerne stadig hele og saucen er let jævnet.

Kom kartoflerne i gastrobakker vend dem med lidt salt. Bag dem i 15-20 minutter ved 200 grader, til de er gyldne.

Kom kartoflerne og rosiner i saucen og kog i 5-6 minutter.Tilsæt appelsinsaft og smag til med salt.

Damp de snittede bønner.

Pynt retten med bønner og hele, saltede mandler på toppen.

Ris og linser

Kog risene efter anvisning på posen. Gør det samme med sorte linser.

Bland ris og linser sammen inden servering.