Kartoffelmoussaka med grillet peberfrugt og saltede mandler.

Kartoffelmoussaka med grillet peberfrugt og saltede mandler.

Comfort food fra det østlige middelhav. En klassisk græsk moussaka laves med hakket kød, men her er en grøn udgave med masser af fylde. Det er slow food, når det er bedst, og retten smager næsten endnu bedre, når den bliver varmet op dagen efter.

Sådan gør du

Moussaka

Kom aubergineternene i en gastrobakke og vend dem grundigt med 2/3 del af olivenolien og 2 spsk. salt. Olien skal trænge ind i auberginerne. Kom auberginerne i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader, til de næsten er møre og faldet sammen.

Rist begge slags løg i resten af olivenolien, til de er glasklare, tilsæt tomatpure, oregano, flåede tomater, korianderfrø, spidskommen, grøntsagsbouillon, linser og selleri. Simrekog i 30-35 minutter ved svag varme til saucen begynder at tykne.

Kom auberginerne i saucen og smag til med salt og peber.

Bechamelsauce

Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og lav en smørbolle.

Kom sødmælk og muskat i gryden og kog op under omrøring. Stavblend mælken, så alle klumper koger ud. Kog i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.

Samling af moussaka

Sprøjt en gastrobakke med sprayfedt.

Byg lagvis moussaken op i lag med kartofler og tomatsauce. Slut af med bechamelsauce, revet ost, hytteost og revet parmesan. Sæt moussaken i ovnen ved 175 grader i 45-50 minutter, til kartoflerne er møre.

Bag moussaken, så den kan trække i mindst 20 minutter, før den skal serveres.

Salat af grillet gul peberfrugt og ristede hasselnødder

Halver peberfrugterne og gril dem med skindsiden opad i ovnen på 210 grader i 15 minutter, til de har fået farve. Skær peberfrugterne i strimler, når de er kølet lidt af.

Server peberfrugterne til moussakaen med de ristede hasselnødder.