Kartoffelmoussaka med grillet peberfrugt og saltede mandler.
Sådan gør du
Moussaka
Kom aubergineternene i en gastrobakke og vend dem grundigt med 2/3 del af olivenolien og 2 spsk. salt. Olien skal trænge ind i auberginerne. Kom auberginerne i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader, til de næsten er møre og faldet sammen.
Rist begge slags løg i resten af olivenolien, til de er glasklare, tilsæt tomatpure, oregano, flåede tomater, korianderfrø, spidskommen, grøntsagsbouillon, linser og selleri. Simrekog i 30-35 minutter ved svag varme til saucen begynder at tykne.
Kom auberginerne i saucen og smag til med salt og peber.
Bechamelsauce
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og lav en smørbolle.
Kom sødmælk og muskat i gryden og kog op under omrøring. Stavblend mælken, så alle klumper koger ud. Kog i 5-6 minutter. Smag til med salt og peber.
Samling af moussaka
Sprøjt en gastrobakke med sprayfedt.
Byg lagvis moussaken op i lag med kartofler og tomatsauce. Slut af med bechamelsauce, revet ost, hytteost og revet parmesan. Sæt moussaken i ovnen ved 175 grader i 45-50 minutter, til kartoflerne er møre.
Bag moussaken, så den kan trække i mindst 20 minutter, før den skal serveres.
Salat af grillet gul peberfrugt og ristede hasselnødder
Halver peberfrugterne og gril dem med skindsiden opad i ovnen på 210 grader i 15 minutter, til de har fået farve. Skær peberfrugterne i strimler, når de er kølet lidt af.
Server peberfrugterne til moussakaen med de ristede hasselnødder.