Kartoffelmos af torsk og porre med tomatsalsa og hvidløgsflutes
Sådan gør du
Kartoffelmos
Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Damp dem i ovnen i 5-7 minutter, til de er helt møre.
Kog kartoflerne i saltet vand i en kipgryde med omrøring. De skal være helt møre. Sigt vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre i gryden.Krydr imens torskefisken (det kan også være lyssej, kuller eller lignende) med salt, og damp fileterne i ovnen i 6-8 minutter, til de er akkurat tilberedt, men stadig saftige.
Tilsæt olie, smør, porrer, fisk, muskatnød, dildfrø, mælk og citronsaft i gryden under omrøring. Pas på, at mosen ikke bliver for tynd.
Rør det hele godt sammen, og smag til med salt og peber.
Tomat-kaperssalsa og hvidløgsflutes
Vend tomater, kapers, 2/3 af persillen, olivenolie, citronsaft og sukker sammen, og smag til med salt og peber.
Rør smør, den sidste 1/3 af persillen, løvstikke og hvidløg sammen, og smag smørret til med salt og peber.
Skær lange, dybe snit i flutene, og fordel smørret i snittene. Skub det godt ned i brødet. Bag brødet i ovnen ved 175 grader, til det er gyldent, uden at det bliver for sprødt. Server brødet friskt fra ovnen.