Ærtefrikadeller med lun kartoffelsalat

Ærtefrikadeller med lun kartoffelsalat

Frikadellefarsen er nem at lave og får en let grøn farve og en dejlig mild smag fra de grønne ærter. Den skal virkelig virke tør i konsistensen, når du former den - men frygt ej, resultatet er en skøn, saftig ærtefrikadelle.

Sådan gør du

Ærtefrikadeller

Kog perlebyg i 15-20 minutter, til de er møre. Sigt og køl en smule ned.

Kog flækærter i en anden gryde i ca. 30 minutter, til de er møre. Sigt og køl en smule ned.

Steg løg i lidt rapsolie i nogle minutter, så de bruner. Tilsæt hvidløg, timian og citronskal.

Kom alle ingredienser i en foodprocessor i ca. 1 minut, og kør til farsen er sammenhængende, men ikke for våd.

Form til frikadeller og steg i olie i 2-3 minutter på hver side, til de får en fin gylden stegeskorpe.

Kartoffelsalat

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 minutter. Hæld vandet fra, og gem lidt til senere.

Sauter løgene i smør i nogle minutter ved mellemvarme, til de er møre, uden de bruner. Tilsæt æbleeddike og kartoffelvand og lad koge i 5 minutter. Tilsæt fløden, og lad koge i 6-7 mimutter, til sovsen tykner i konsistens.

Tilsæt kartofler, spinat og ærter til saucen, rør rundt til spinaten falder lidt sammen.

Smag til med salt, æbleeddike og peber.