Ærtefrikadeller med lun kartoffelsalat
Sådan gør du
Ærtefrikadeller
Kog perlebyg i 15-20 minutter, til de er møre. Sigt og køl en smule ned.
Kog flækærter i en anden gryde i ca. 30 minutter, til de er møre. Sigt og køl en smule ned.
Steg løg i lidt rapsolie i nogle minutter, så de bruner. Tilsæt hvidløg, timian og citronskal.
Kom alle ingredienser i en foodprocessor i ca. 1 minut, og kør til farsen er sammenhængende, men ikke for våd.
Form til frikadeller og steg i olie i 2-3 minutter på hver side, til de får en fin gylden stegeskorpe.
Kartoffelsalat
Kog kartoflerne i letsaltet vand i 15 minutter. Hæld vandet fra, og gem lidt til senere.
Sauter løgene i smør i nogle minutter ved mellemvarme, til de er møre, uden de bruner. Tilsæt æbleeddike og kartoffelvand og lad koge i 5 minutter. Tilsæt fløden, og lad koge i 6-7 mimutter, til sovsen tykner i konsistens.
Tilsæt kartofler, spinat og ærter til saucen, rør rundt til spinaten falder lidt sammen.
Smag til med salt, æbleeddike og peber.