Hjerter braiseret i øl og æblemost med svampe, rødløg og kartoffelgratin med knoldselleri og hvide bønner
Sådan gør du
Kartoffelgratin med knoldselleri og hvide bønner
Hæld udblødningsvandet fra bønnerne fra, og kom bønnerne i en gryde dækket med rigeligt saltet vand. Lad dem simre under låg i 55-60 minutter, indtil de er meget møre.
Kog imens kartofler og selleri i vand, indtil grøntsagerne er helt møre. Sigt vandet fra, og lad grøntsagerne dampe tørre i gryden.
Sigt vandet fra de kogte bønner, og blend dem til mos med en stav- blender – brug eventuelt lidt af kogevandet.
Kom mosen i gryden med de kogte kartofler og selleri, og rør det hele til en lind mos med fløde og planteolie. Smag til med salt og peber. Kom mosen i passende ovnfaste forme eller fade.
Fordel osten over mosen, og top med rasp. Bag gratinen i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter, til den er let gylden.
Hjerter i øl og æblemost
Vend hjerterne i melet, og steg dem på en kipsteger i olie, til de er gyldne. Krydr med salt og peber, og kom hjerterne over i kipgryden.
Rist løgene og svampene på kipstegeren. Kog kipstegeren af med bouillon, og kom løg, svampe og væsken over i kipgryden.
Tilsæt mørk øl, æblemost, æblecidereddike og rosmarin, og lad det simre under låg i 1-1½ time, til hjerterne er helt møre. Jævn retten til en passende konsistens.
Smag til med salt og peber, og juster evt. smagen med æblecider-eddike. Drys med æbletern og persille lige inden servering.