cremet suppe med hamburgerryg, belugalinser og ramsløg

Belugalinser har fået deres navn, fordi de ligner belugakaviar. Det er en linse, der fint bevarer sin struktur og fungerer derfor godt som fyld i supper eller som en salat, hvis du vil have lidt spil i konsistenserne. Her indgår de som fyld i en smagfuld suppe med en røget smag fra hamburgerryg.

Sådan gør du

Suppe

Sæt belugalinserne over i letsaltet vand og kog dem ved middelvarme i 12-15 minutter, til de er møre.

Sauter løg og pastinakker ved middelvarme i 5-10 minutter, til de er let gyldne. Tilsæt hvidkål, gulerødder og muskatnød.

Hæld bouillonen på og kog ca. 15- 20 minutter til grøntsagerne er næsten møre. Til sidst tilsættes porrer og koger videre i ca. 5 minutter, indtil det hele er mørt.

Juster tykkelsen af suppen med en blanding af lige dele mel og fløde, lad suppen koge igennem i 5 min, så melsmagen forsvinder.

Smag til med æblecidereddike, olivenolie, salt og peber.

Skær hamburgerryggen i små tern, ca. 1-2 cm. og lun kødet og belugalinserne i suppen i 5 minutter.

Snit ramsløg eller persille og drys på toppen.