Helstegt blomkål med brunet smør og hasselnødder, borgmestersovs og grønkålssalat med solbær

Helstegt blomkål med brunet smør og hasselnødder, borgmestersovs og grønkålssalat med solbær

Helstegte grøntsager er en enkel og nem måde at bruge grøntsager på, og det sætter dem i spil på anderledes måder. Her er det blomkålen, der har fået en lang tur i ovnen og bliver serveret med nøddeduftende brunet smør, ristede hasselnødder og citron

Sådan gør du

Helstegt blomkål

Drys de hele blomkål med olie, salt, sort peber. Bag dem i forvarmet oven ved 180 grader i ca. 85 minutter, til de er møre.

Rist imens hasselnødderne i ovnen, til de er har fået lidt farve. Hak dem derefter.

Riv citronskal og -saft over, når blomkålene kommer ud af ovnen.

Brun smørret i en gryde og kom det over blomkålshovederne lige inden servering. Drys med hakkede hasselnødder.

Stegte kartofler

Vask og halver de små kartofler, kom dem i en gastrobakke og vend dem med salt, olie og hakket rosmarin.

Kom dem i ovnen på 200 grader i ca 25 minutter, til de er gyldne og møre.

Borgmestersovs

Brun smørret gyldent.

Tilsæt soya og lad det bruse op.

Pisk dijon og citronepaste i til sidst og lad den tykne. Blendt evt. saucen til sidst for homogen masse.

Pisk borgmestersovsen lun igen i gryden inden servering. Smag til med den søde lage fra de syltede solbær og juster tykkelsen med lidt vand.

Bemærk at saucen er koncentreret og derfor kraftig. Server derfor saucen i moderate mængder.

Grønkålssalat med syltede solbær

Rip grønkålen og hak den fint.

Kog eddike og sukker op og hæld det over solbærne.
Lad dem trække i minimum 30 minutter eller til næste dag.

Vend grønkål og æble sammen og drys med de syltede solbær og lidt at lagen. Smag til med salt og lidt oliven olie.

Top salaten med de ristede hasselnødder.