Helbagt knoldselleri med soyaristede svampe og pesto

Et helt bagt selleri får en dyb sødme, og en nærmest nøddeagtig smag, og konsistensen er svampet og blød. Hvis du vil tage smørrebrødet et nøk op, kan du pakke hele selleriet ind i salt, og opnå endnu mere smag.

Sådan gør du

Selleri

Skræl sellerierne, pensl med olie, og drys med salt. Bag sellerierne ved 180 grader i ca. 1 time indtil gyldne udenpå og bløde indeni. Afkøl selleriene.

Svampe

Steg svampene gyldne på en pande i olie ca. 8 min til de tager farve. Tilsæt soyaen i de sidste par minutter, så den fordamper og glaserer svampene.

Smag til med salt og peber.

Pesto

Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i ca. 8 min. Afkøl dem og gnid skallerne af.

Kom spinat, basilikum, ost, nødder, hvidløg og olie og eddike i en foodprocessor og kør til en pesto.

Smag til med salt og peber.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her