Stegte sild med æbler og løg

Stegte sild med æbler og løg

Stegte sild hører hjemme på det store kolde bord og har en dejlig balance mellem det søde, salte og syrlige fra eddikelagen. Ofte ville man købe stegte sild, men det kan bestemt også svare sig at lave dem selv - både ud fra et kulinarisk perspektiv, men også ud fra et økonomisk perspektiv.

Sådan gør du

Stegte sild med æbler og løg

Smør sildefileterne med sennep, på skæresiden. Fordel dilden, og krydr med salt og peber. Fold hver sildefilet sammen en gang på tværs, og vend dem i rugmel.

Steg sildefileterne ved jævn varme ca. 3 minutter på hver side. Læg de stegte sild i et fad sammen med æblerne.

Bring eddike, sukker, laurbærblade, peberkorn og løg i kog. Hæld den varme lage over sildene og æblerne, og stil dem tildækket på køkkenbordet i ca. 1½ time.