Kartoffelsalat med kikærter og rygeost

Kartoffelsalat med kikærter og rygeost

Rygeost er en fynsk specialitet, og er den eneste ostetype af original dansk oprindelse uden inspiration udefra. Det er en surmælksost, og en relativt simpel ost at fremstille selv, hvilket også er grunden til, at den i sin tid blev produceret i stor stil på de mindre fynske gårde.

Sådan gør du

Kartoffel-kikærtesalat

Dræn kikærterne og kog dem i rigeligt friskt letsaltet vand i ca. 45 minutter, til de er møre.

Kog kartoflerne i letsaltet vand i 10-12 minutter, sluk for varmen, og lad dem så trække i 10-12 minutter, til de er møre.

Skær de kogte kartofler i skiver, og hak de kogte kikærter groft.

Dressing

Rør ingredienserne sammen til en dressing.

Topping

Læg radiserne i koldt vand, så de kan blive sprøde inden serveringen.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her