Gullasch af kalkunlår med grillet peberfrugt og kartofler

Den ungarske gullasch er en god gammel kending, som her bliver lavet med den lidt oversete udskæring af kalkunoverlår. Retten får i denne sommerudgave sødme fra de grillede peberfrugter.

Sådan gør du

Gullasch

Vend kødet med salt og brun det i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til det har fået godt med farve. Rist løgene glasklar i olivenolie, tilsæt kødet, hakket timian, knust sort peber, lauerbærblade og paprika og rist videre et par minutter. Kom citronskal, citronsaft, flåede tomater og bouillon i gryden. Simre-kog i 35-40 minutter. Jævn med maizena udblødt i vand til passende konsistens. Kog igennem og smag til med salt.

Grillet peberfrugt

Halver peberfrugterne og fjern kernehuset. Skær dem i fire lige store dele, kom dem med skindsiden opad i en gastrobakke og grill dem på max varme i ovnen i ca. 10 minutter. Der må gerne komme sorte grillmærker, smag til med salt.

Kartofler

Kog kartoflerne i ca. 20 minutter, til de er møre. Bland persille og olie. Vend de kogte kartofler med persilleolie smagt til med salt.