Gulerodskage med linser, hasselnødder og marcipantopping

Gulerodskage med linser, hasselnødder og marcipantopping

I denne lækre kage er hvedemelet skiftet ud med linsemel som giver karakter og ekstra protein. Kagen smager skønt alene, men kan varieres i det uendelige ved at anvende fyld af nødder, marcipan, og årstidens frugt og bær. Brug for eksempel squash, rødbeder eller græskar i stedet for gulerod.

Sådan gør du

Gulerodskage

Rør smør og sukker sammen, til det er blevet luftigt. Rør æggene i ét af gangen og tilsæt linsemel, bagepulver samt kanel lidt af gangen, mens der røres. Tilsæt til sidst den revede gulerod og bland det sammen. Kom kageblandingen i en i smurt gastrobakke med bagepapir i bunden. Fordel de hakkede hasselnødder og marcipan på toppen af kagen. Bag ved 180 grader i ca. 40-50 minutter, til kagen har sat sig. Test evt. med en gaffel i midten. Der må gerne sidde kagerester, men ikke ufærdig kagedej. Lad kagen køle lidt af inden den skæres.

Fyld/topping

Fordel hasselnødder og marcipan ovenpå kagen inden den bages, og servér med skyr.