Grønkålsfrittata med rygeost, kommen og agurke-dildsalat

Grønkålsfrittata med rygeost, kommen og agurke-dildsalat

Grønkålsfrittata med rygeost er en sommerlig udgave af frittataen, som kan varieres i det uendelige. Retten gøres endnu mere sommerlig af den sprøde og friske agurke-dildsalaten på toppen.

Sådan gør du

Frittata med spidskål

Blancher den strimlede grønkål i kogende, letsaltet vand i et par minutter. Sigt vandet fra og afkøl kålen i iskoldt vand, så det ikke koger videre.

Blend hvedebrødet (eller brødrester) groft og kom det i en skål med æg, piskefløde, rygeost, kommen, salt og peber. Pisk det hele godt sammen så brødet suger lidt af væsken.

Sprøjt ovnfaste fade med sprayfedt.

Fordel først grønkål og hæld derefter æggemassen over. Sæt fadene i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter til æggekagen har sat sig. Æggekagen er færdig, når den har en nået en kernetemperatur på 75 grader.

Salat af agurk og dild

Bland rødløg med æblecidereddike, olivenolie og sukker. Lad det trække i minimum 20 minutter, og vend det inden servering med agurkerne og groft hakket dild.

Kartofler

Halver kartoflerne og kog dem i saltet vand.

Afkøl dem let og vend dem med agurker og dildsalat og top fritattaen med salaten lige inden servering.