Blomkålsgratin

Blomkålsgratin kan serveres som tilbehør eller som en selvstændig ret som her. Den er cremet og fløjlsblød og får fin aroma fra citronskal og syre fra citronsaften.

Sådan gør du

Gratin

Damp blomkålen i 8-10 minutter, de skal være møre, men sprøde. Smelt smørret og tilsæt melet under omrøring. Rist blandingen godt igennem et par minutter under omrøring. Tilsæt mælken lidt af gangen, mens der røres videre. Kog opbagningen i 4-5 minutter, afkøl en smule.

Rør æg i, et par stykker af gangen, sammen med citronskal og -saft. Smag til med salt og peber.

Smør ovnfaste fade med sprayfedt og drys dem med rasp. Fordel blomkålen i fadene og hæld forsigtigt æggemassen over. Sørg for at den er jævnt fordelt.

Kom rasp og parmesan på toppen og sæt fadene i ovnen ved 175 grader i 45-50 minutter, til gratinen er gylden.