Grøn bøf med stegte løg, grønkål, spejlæg og syltede rødbeder

Grøn bøf med stegte løg, grønkål, spejlæg og syltede rødbeder

Bøf med løg er en gammel klassisk dansk ret - ikke mindst med spejlæg og syltede rødbeder til. I denne udgave er retten i klimavenlige klæder, og bøffen er grøn, saftig og helt uden kød.

Sådan gør du

Grøn bøf

Skyl linserne i koldt vand, og kog dem møre i letsaltet vand. Det tager ca. 15 minutter.

Kom linserne i en foodprocessor sammen med revet selleri, løg, hvidløg, timian og hvedebrød.
Blend hurtigt med æg, hvedemel, olivenolie, salt, peber og muskat, og justér konsistensen med vand efter behov. Konsistensen skal være som til en fars.

Form farsen til bøffer og steg dem ved mellemvarme i planteolie på begge sider, til de er gyldne. Det tager 5-6 minutter.

Stegte løg med grønkål

Rist løgene, timian og grønkål i smørret, til det er let gyldent. Det tager 8-9 minutter. Tilsæt æbleeddike og rist videre et par minutter. Smag til med salt og peber.

Spejlæg og syltede rødbeder

Slå æggene ud, og rist dem til spejlæg.