Gris i æblemost med savoykål og knuste kartofler

Gris i æblemost med savoykål og knuste kartofler

Æblemost er en overset væske at simre i. Den går rigtig godt sammen med gris og er med til at give en sødme og fyldighed, som balancerer godt med kålen og de knuste persillekartofler.

Sådan gør du

Gris i æblemost

Vend nakkekoteletterne i mel, og steg dem gyldne i lidt af rapsolien, krydder med salt og peber, og fordel dem i gastrobakker.

Kom pastinakkerne i gastrobakke, og bag ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Kom resten af olien i en gryde, og fritér løgene, tilsæt æbleeddike, bouillon, æbler, fennikelfrø, æblemost og tomatpure. Kog op, og hæld væsken over nakkekoteletterne. Bag ved 150 grader i 60-90 minutter til koteletterne er helt møre. Smag skyen til med salt og peber.

Kål

Kom kålen i en gastrobakke, vend den med salt. Damp i ovnen i 8-10 minutter. Vend kålen med nakkekoteletterne.

Knuste kartofler

Kog kartoflerne møre i 12-15 minutter, og knus dem let med et piskeris. Server kartoflerne i en skål, og vend med persille og smør.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her