Gratin af mørksej med grillet agurk, fennikel, brøndkarse og kærnemælksvinaigrette

Denne gratin bliver serveret med en grillet agurk, der sammen med lakridsnoter fra fennikel, skarphed fra brøndkarsen og syre fra kærnemælksvinaigretten bidrager med masser af friske smagsnuancer.

Sådan gør du

Gratin af mørksej

Blend fisken med salt og peber. Det er vigtig, at fisken er så kold som muligt. Tilsæt æggeblommer og sødmælk og blend i 2-3 minutter. Smør ovnfaste fade med sprayfedt ogfordel fiskefarsen i bunden af fadet. Kog kartofler og pastinakker i 30-35 minutter, til er helt udkogte. Sigt vandet fra og mos rodfrugterne med smør og mælk. Smag mosen til med salt og peber. Kom mosen ovenpå fiskefarsen og fordel revet vesterhavsost. Kom fadet i ovnen ved 135 grader i ca. 30 minutter eller til fisken har en kernetemperatur på 75 grader.

Grillet agurk og fennikel

Flæk agurkerne på langs og fjern kernehuset med en teske. Flæk fennikel og scalotteløg i både og vend dem og agurkerne med olie og salt. Grill dem enten på en grill eller på en tør pande, så grøntsagerne får kulmærker. Det hele skal beholde bid, men få farve.

Kærnemælksvinaigrette og brøndkarse

Kog kærnemælken op og lad den reducere, så der er en femtedel tilbage. Fjern den koagulerede top, som kommer fra kogningen undervejs. Gem det til din brød dej, det giver god syrlig smag. Køl den reducerede kærnemælk ned og pisk den derefter med citronsaft og olivenolie. Hæld den over de grillede grøntsager inden servering og top med frisk, plukket brøndkarse.

Brød

Hvedebrød