Bagt makrelfilet med kartoffel-aspargessalat

Bagt makrelfilet med kartoffel-aspargessalat

Makrellen er en sommergæst i de danske farvande, så det er med at nyde den, når den lander. I denne ret bliver den serveret lun og i selskab af både kartoffel og asparges.

Sådan gør du

Kartoffel-aspargessalat

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 20 minutter, til de er møre. Skær dem i skiver.

Skær aspargeserne i mindre stykker og blancher dem i 30 sekunder i saltet vand. De skal være sprøde. Vend asparges, kål, forårsløg og kartofler med olivenolie, citronsaft og sukker. Smag til med salt og peber.

Makrel

Læg makrelfiletterne i en gastrobakke med skindsiden op. Drys med lidt salt, peber og citronsaft, og bag ved 120 grader i 10 minutter, til makrellen er tilberedt.

Fjern skindet, når makrellen er bagt.

Dressing

Rør alle ingredienser sammen. Smag til med salt og peber.