Gratin med linser, gule ærter, kartofler og ingefær med misoglaseret auberginer med sesam og forårsløg
Sådan gør du
Gratin
Rist løg, gulerødder og blegselleri i olivenolie i 10-12 minutter, uden at grøntsagerne branker, men til de er blevet gyldne. Tilsæt hvidløg, ingefær, linser, gule ærter og tomatpuré, flåede tomater og grøntsagsbouillon i. Simrekog i 30-35 minutter, til linser og ærter er møre, og væsken er tyknet. Det er vigtigt, at ærter og linser stadig er hele. Kom miso i retten, og smag til med salt og peber.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i 30-35 minutter i usaltet vand, til de er møre. Mos kartoflerne i en røremaskine sammen med smør, rapsolie og sødmælk. Smag mosen til med salt og peber. Fordel gratinmassen i passende ovnfaste fade. Dæk hvert fad med mosen og drys rasp og revet parmesan på toppen. Kom fadene i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, til de er flot gyldne .
Misoglasseret auberginer med sesam og forårsløg
Kom auberginerne på gastro plader. Pisk miso, olivenolie og teriyaki sammen og smør eller hæld det på den snittede overflade af auberginerne. Grill dem i ovnen på max tempratur i 15 minutter, til de er møre og har flot gylden farve. Drys med sesam og hakkede forårsløg.