Frikadeller af kylling og røde linser med ærter, selleri- og flødekartofler, syltede skoleagurker, grønne ærter og urter

Linserne og kyllingen gør frikadellerne mere lette end de tunge klassikere med gris og kalv, og de spiller godt sammen med fedmen fra selleri- og flødekartoflerne og de syltede agurker.

Sådan gør du

Frikadeller af røde linser, kylling, ærter og estragon

Kog linserne helt møre, og lad dem køle af, inden du bruger dem i farsen.

Steg løg og hvidløg i olie, til de er bløde og har farve. Rør den hakkede kylling elastisk med saltet, tilsæt så resten af ingredienserne, og rør grundigt til en elastisk fars.

Form farsen til frikadellestørelse med hænderne eller en spiseske. Steg frikadellerne på panden til de er gyldne på begge sider og har en kernetemperatur på 75 grader.

Selleri- og flødekartofler

Fordel kartoflerne, selleri, løg og hvidløg i lag i et fad. Krydder hvert lag med salt, timian og muskatnød, hæld sødmælk og fløde over lagene, det skal dække halvdelen af fadet. Bag i ovnen på 160 grader i ca. 45 minutter.

Syltede skoleagurker

Prik skoleagurkerne med en gaffel, drys dem med rigeligt salt, og lad dem trække i mindst 30 minutter. Rens salten af, og kog eddike, sukker og dildfrø op, og lad den køle af. Hæld lagen over agurkerne, lad dem trække i mindst 30 minutter inden servering.

Grønne ærter og urter

Kog ærterne lige inden servering. Vend urterne sammen.