Fransk løgsuppe med flækærter, timian og gratineret ostebrød

Fransk løgsuppe med flækærter, timian og gratineret ostebrød

En løgsuppe fuld af smag med gratinerede ostebrød er en ægte fransk bistroklassiker. Her er den jævnet med flækærter, hvilket tilfører yderligere fylde og selvfølgelig ekstra proteiner.

Sådan gør du

Løgsuppe

Kom løgene i en gryde med olivenolien, og lad dem stege ved mellemhøj varme, til de er helt møre og har taget godt med farve. Rør jævnligt rundt og vær tålmodig – de må godt få 20-25 minutter. Hvis løgene er ved at brænde på undervejs, så kom et par skefulde vand i.

Når løgene er brune, så tilsæt fintsnittet hvidløg, og lad hvidløget riste med et par minutter.

Skyl og sigt flækærter og tilsæt dem til løgene sammen med timian, eddike og bouillon. Kog videre i 20-30 minutter til flækærterne er møre og smag til med salt og peber.

Gratineret ostebrød

Rist brødskiverne i ovnen ved 200 grader i 5 minutter, så de får lidt farve.

Læg brødene i suppen, og drys med osten og evt. nogle dråber olivenolie.

Sæt gryden i ovnen i 15 minutter ved 180 grader, til osten er smeltet og gylden.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her