Kalvelever med bløde løg og æbler

Kalvelever med bløde løg og æbler

Lever har en særligt aromatisk smag, når det som her bliver stegt rosa. I denne ret bliver leveren indhyllet i varme og sødme fra såvel løg, æble, honning som balsamico. Rosmarinen tilfører retten en krydret fylde.

Sådan gør du

Kalvelever med bløde løg og æbler

Brun løgene godt af i ca. 5-8 minutter i lidt olie. Når de har fået farve tilsættes æblebådene. Bag gerne videre i ovnen ved 180 grader i 5-10 minutter.

Vend rosmarin, balsamico og honning i løg og æbler. Smag til med salt og peber.

Vend leverskiverne i melet og steg dem i halvdelen af olien. Krydr dem med salt og peber. De skal blot have et par minutter på hver side, så de stadig er rosa i midten.

Fordel æbler, løg og skyen fra panden ud over den stegte kalvelever.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her