Fiskefrikadeller på hvid fisk og smørbønner med grov remoulade
Sådan gør du
Fiskefrikadeller på hvidfisk og smørbønner
Dræn de udblødte bønner, og kog dem i rigeligt, friskt, letsaltet vand i ca. 45 minutter, til de er møre. Køl bønnerne ned. Blend fisken med salt på en foodprocessor i ca. 1-2 minutter, indtil farsen bliver sej og elastisk. Kom resten af ingredienserne i foodprocessoren, og kør til en ensartet fars. Form farsen til frikadeller. Steg i rigeligt olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, til de har fået stegeskorpe, og har en kernetemperatur på 75 grader. Der kan med fordel laves en stor portion, da fiskefrikadellerne kan fryses og varmes op igen til andre måltider.
Grov remoulade
Kog blomkål og gulerødder i letsaltet vand i ca. 5 minutter, til de er møre. Dræn og afkøl de kogte grøntsager. Rør en dressing af hvidløg, mayonnaise, yoghurt, gurkemeje, dijonsennep, citronsaft og karrypulver. Brug mere gurkemeje, hvis remouladen skal have en mere gul farve. Vend dressingen med de afkølede gulerødder, blomkål og syltede agurker, og smag til med salt og peber. Lav gerne en stor portion remoulade og brug det resterende til frokost.