Farsbrød med svampesovs, ristede rødder og syltede asier med krondild
Sådan gør du
Farsbrød
Kog flækærterne helt møre, og lad dem køle ned inden du bruger dem til farsen.
Steg løg, champignon og hvidløg i olien, til det bliver blødt og tager lidt farve.
Rør først den hakkede gris elastisk med saltet. Tilsæt så knoldselleri, brødkrumme, æg, timian og salvie, og rør grundigt til en elastisk fars.
Kom bacon langs siderne i en smurt rugbrødsform, og pres herefter farsen ned i en formen. Bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter indtil farsbrødet har en kernetemperatur på 75 grader. Lad den trække i ca. 30 minutter inden servering.
Ristede rødder
Alle rødderne blandes sammen i gastrobakker, vendes med olie, salt og hakket timian. Bag i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter, til de er møre men stadig har bid.
Svampesovs
Steg alle svampene godt af sammen med løg, hvidløg og timian. Når det har fået en flot dyb farve kommes hønsefond og fløde på, og det står og simre og koger lidt ind.
I en anden gryde brunes smør helt gyldent, soya kommes på, dijonsennep kommes på og til sidst citronpasta. Blend det evt. sammen til en homogen masse til sidst. Denne base piskes nu ned i flødesovsen. Den både jævner og giver en kraftfuld umamibund.
Smag sovsen til med salt og peber.
Syltede asier med krondild
Skræl asierne, skrab kernehuset ud, og skær dem i mundrette stykker, drys dem nu rundhåndet med salt, og lad det stå og trække i minimum 30 minutter og gerne et døgn.
Vask de saltede asier i koldt vand, og dryp dem af. Skold nogle patentglas i passende størrelser, og kom herefter asierne i glassene.
Kom eddike, sukker og krondild i en gryde, og kog til sukkeret er opløst. Hæld den varme lage over asierne. Det hele har godt af at trække til dagen efter, men du kan også servere dem efter 30 minutter.