Farsbrød af gris, gule ærter, spidskål og æble med knuste bagte kartofler og portvinssauce
Sådan gør du
Tilbehør
Læg kartoflerne i gastrobakker, vend dem med olien, og krydr med salt og peber.
Bag kartoflerne i ovnen ved 150 grader i 40-45 minutter, til de er møre og har fået lidt brune kanter. Mos dem groft, og smag til med salt og peber.
Drys kartoflerne med hakket persille lige inden spisetid.
Vend snittet spidskål og æblebåde med olivenolie, æblecidereddike og sukker. Smag til med salt og peber.
Farsbrød
Kog de gule ærter i rigeligt vand i 20-25 minutter, til de er møre, men ikke udkogte. Sigt vandet fra, og køl dem ned. Damp spidskålen i ovnen i 6-8 minutter, til den er helt mør. Køl den ned. Pres eventuel væske ud af spidskålen.
Rør den hakkede gris sej med salt i en røremaskine. Bland de gule ærter i farsen sammen med spidskålen, løg og æbler.
Kom æg, mel, mælk og salvie i farsen, og rør til en smidig og fast masse.
Form farsen til aflange farsbrød, og kom dem i en gastrobakke med kant.
Bag dem i ovnen ved 180 grader i 15-30 minutter, eller til farsen har en kernetemperatur på 75 grader. Gem stegeskyen til saucen.
Portvinssauce
Steg løgene glasklare i olien i en gryde.
Kom champignon, portvin og balsamico i gryden, og kog i 3-4 minutter.
Tilsæt derefter bouillon, evt. stegesky fra farsbrødet og piskefløde.
Kog saucen i 6-7 minutter, og jævn den med maizena til en passende konsistens.
Blend saucen helt glat og blank. Smag til med salt og peber.