Cremet majssuppe med bacon, svampe og purløg
Sådan gør du
Majssuppe
Kog de hvide bønner rigeligt letsaltet vand i ca. 40-60 minutter, til de er godt møre.
Pil bladene af majskolberne og skyl dem grundigt. Kasser dem ikke.
Skær majskornene af kolberne med en skarp kniv. Kom de nu tomme kolber og majsbladene i en eller flere bradepander, så de er godt spredt ud, og bag dem ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne.
Kog derefter majsblade og kolber i bouillonen i 45 minutter sammen med fintrevet citronskal. Sigt bouillonen over i en anden gryde.
Steg svampene, til de har fået farve. Steg baconternene gyldne og kog derefter majskorn, bacon, forårsløg og svampe i bouillonen i ca. 10 minutter, til de er møre. Tilsæt fløde og de kogte hvide bønner, og blend til suppen er jævn.
Smag til med salt, peber og citronsaft.