Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon

Laksesalat med kartoffel, æble, kapers og estragon

Kombinationen af de søde og syrlige æbler, den let lakridsede estragon og den fede laks resulterer i en dejligt måltidsoplevelse i dette smørrebrød. Det kan betale sig at få fingre i en hel side god laks fra fiskehandleren.

Sådan gør du

Fyld

Bag laksen ved 120 grader i ca. 25 minutter indtil den er akkurat mør, og let skiller i flager, når man brækker i den. Tiden afhænger af laksens tykkelse. Afkøl laksen, og pluk den i små stykker.

Kog kartoflerne møre, afkøl dem og skær dem i små tern.

Vend laksen med kartofler, kapers, æbler og estragon.

Mayonnaise

Pisk æggeblommer i en passende størrelse skål og tilsæt olie i en tynd stråle lidt efter lidt, indtil al olien er brugt. Smag til med salt, sukker, æblecidereddike og dijonsennep.

Dressing

Rør en dressing af mayonnaise, yoghurt, sennep, hvidløg, fintrevet citronskal og citronsaft.

Om ernæringen

Denne opskrift har et lavere proteinindhold, og det er derfor særligt vigtigt at tage højde for ernæringen i sammensætningen af måltiderne over dagen. Læs mere om hvordan og få konkrete eksempler her