Dampet porre med sojamarinade og grønkålspesto

Dampet porre med sojamarinade og grønkålspesto

Søde porrer, salt og syrlig sojamarinade og en fyldig grønkålspesto. Denne vegetarret fylder smagspaletten fuldt ud og du kommer ikke til at mangle noget.

Sådan gør du

Dampet porre

Damp porrestykkerne i 5-8 minutter, til de er møre. Lad dem dampe af.

Sojamarinade

Rør sojasaucen sammen med limesaft og sukker, og sæt marinaden til side.

Grønkålspesto

Pil grønkålsbladene fra stokken. Hak stokken fint – den kan sagtens bruges.
Blancher grønkålsblade og stok i letsaltet vand i 60 sekunder – endelig ikke længere – og kom dem direkte i en skål med koldt vand. Når de er kølet af, så dryp dem godt af, evt. i en salatslynge. Tag en håndfuld grønkålsblade fra, hak dem fint og gem dem til servering.

Rist græskarkernerne i ovnen til de er sprøde – ca. 15 minutter ved 160 grader.

Hak resten af kålen groft, og blend den med ost, hvidløg, olie og vand til en jævn pesto. Smag til med salt og citronsaft.