Cremet fiskesuppe med laks, lyssej, selleri, forårsløg, kartoffel, persille og brød

En dejlig cremet sommersuppe med kraft og saft fra sommergrøntsager, fedme fra fløde og syre fra citron og hvidvin. Den delikate smag fra lyssej og laks kommer fint til sin ret - ikke mindst med et drys persille på toppen.

Sådan gør du

Fiskefond

Kom fiskebenene i en bredbundet gryde, varm op, og tilsæt hvidvin. Lad det reducere en smule.

Kom vand og urter på, og lad fonden koge op.Kog i ca. 20 minutter, sluk og lad den hvile 20 minutter.

Skum fonden fri for urenheder undervejs. Sigt fonden gennem en fin masket sigte eller et stykke klæde, og den er klar til brug.

Fiskesuppe

Kom løg og hvidløg i en gryde og steg det i lidt olie i nogle minutter, til de er blevet klare.

Snit kartoflerne i små tern og lad dem stege med i gryden. Tilsæt fiskefond og hvidvin og lad suppen koge op nogle minutter. Snit bladselleri og forårsløg.

Skær fisken ud i tern og kom dem i den varme suppen 8-10 minutter før servering, sammen med fløde, bladselleri, forårsløg og ærter.

Smag til med citron, salt og peber. Pynt suppen med persille