Chili con carne på kalkun med dampede ris med linser og majs, ostebrød og cremefraiche

Chili con carne er efterhånden en fast del af repertoiret på de danske middagsborde. Og med god grund. Den dybe smag af spidskommen og chili, der simrer i saucen sammen med kød og bønner, er fantastisk.

Sådan gør du

Chili con carne

Kog bønnerne i rigeligt og letsaltet vand i 55-60 minutter, til de er helt møre. Sigt vandet fra, og køl bønnerne ned.

Fordel kalkunkødet i gastrobakker, og steg det i ovnen ved 220 grader, til det har fået godt med farve, eller brun kødet dryppet med lidt rapsolie på kipsteger. Krydr med salt og peber.

Hæld planteolien i en kipgryde med omrøring, og rist chorizo sammen med begge slags løg og blegselleri.

Tilsæt spidskommen, sød og røget paprika, og smag til med chilipulver.

Tilsæt kalkunkødet, de kogte bønner, æblecidereddike, flåede tomater og hønsebouillon, og kog retten igennem ved svag varme i 20-30 minutter, til kødet er mørt.

Jævn saucen til en passende tæt konsistens, og smag til med salt og peber.

Dampede ris med linser og majs

Kog ris og linser hver for sig efter anvisning på posen, enten i dampovn eller i gryde. Linserne skal være godt møre.

Vend de kogte majs med ris og linser, og server dem til retten.

Ostebrød

Del sandwichbrødsskiverne i halve, og fordel osten ovenpå.

Gratiner brødet i ovnen ved 200 grader, til osten er smeltet, og brødet er let gyldent.Server som tilbehør til retten.