Svensk pølseret med kålpølse, bønner og kartofler
Sådan gør du
Svensk pølseret med kålpølse
Sigt vandet fra bønnerne, kom dem i en kipgryde, og dæk dem med rigeligt vand med salt. Kog bønnerne i 55-60 minutter, til de er møre. Sigt vandet fra.
Vend kålpølse, kartofler og løg sammen med planteolie, og krydr med salt og peber. Fordel det hele jævnt i en gastrobakke, og bag det i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter, til kartofler og løg er møre.
Kog flåede tomater, tomatpuré, vand, cremefraiche, citronsaft og krondild op i en gryde, blend saucen med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Hæld tomatsaucen i gastrobakkerne, og vend den med kartofler, hvide bønner, pølse og løg.
Kom bakkerne tilbage i ovnen, og bag videre, til saucen har cremet kartoflerne.
Grønne ærter og ærteskud
Vend ærter og ærteskud med olivenolie, citronsaft og sukker.