Svensk pølseret med kålpølse, bønner og kartofler

Om svensk pølseret vækker nogen genklang hos vores naboer mod øst, melder historien ikke noget om. Men det er utvivlsomt en elsket livret på dansk jord. Vi har brugt kålpølser af en god kvalitet og fundet plads til bønner i tomatsaucen, der giver et godt supplement til kartoflerne. Friske grønne ærter og de kønne ærteskud giver et knasende tilbehør og en smuk tallerken.

Sådan gør du

Svensk pølseret med kålpølse

Sigt vandet fra bønnerne, kom dem i en kipgryde, og dæk dem med rigeligt vand med salt. Kog bønnerne i 55-60 minutter, til de er møre. Sigt vandet fra.

Vend kålpølse, kartofler og løg sammen med planteolie, og krydr med salt og peber. Fordel det hele jævnt i en gastrobakke, og bag det i ovnen ved 180 grader i 30-35 minutter, til kartofler og løg er møre.

Kog flåede tomater, tomatpuré, vand, cremefraiche, citronsaft og krondild op i en gryde, blend saucen med en stavblender, og smag til med salt og peber.

Hæld tomatsaucen i gastrobakkerne, og vend den med kartofler, hvide bønner, pølse og løg.

Kom bakkerne tilbage i ovnen, og bag videre, til saucen har cremet kartoflerne.

Grønne ærter og ærteskud

Vend ærter og ærteskud med olivenolie, citronsaft og sukker.