Butterchicken med chilisyltede skoleagurker, brune ris med grillede majs

Butterchicken med chilisyltede skoleagurker, brune ris med grillede majs

Den fløjlsbløde og cremede indiske kyllingeret fyldt med varme krydderier bliver her serveret med chilisyltede skoleagurker, brune ris og grillede majs.

Sådan gør du

Butterchicken

Kom kyllingen i gastrobakker og vend dem med salt og peber.
Brun dem af i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Rist løgene i smør i nogle minutter, til de er glasklare.

Kom ingefær, chilipulver, gurkemeje, garam massala og spidskommen i og rist dem med i et minut.

Hæld kyllingebouillon, flåede tomat og fløde i gryden, kog op og kog videre 4-5 minutter. Tilsæt mandler og citronsaft.

Jævn saucen med maizena udblødt i vand under omrøring. Smag til med salt og peber.

Hæld saucen over over kyllingen, dæk gastrobakkerne med stanniol eller et passende låg. Sæt kyllingen i ovnen ved 180 grader i 60 minutter, til kyllingen har en kernetemperatur på 75 grader.

Chilisyltede skoleagurker

Halver skoleagurkerne på langs.

Bland chili med eddike, honning, olivenolie og salt. Lad det trække minimum 30 minutter og vend det så sammen med agurkerne.

Drys med plukket mynte på toppen.

Brune ris og grillede majs

Kog risene efter anvisning på posen.

Grill de hele majs uden skaller i ovnen på max temperatur i ca. 10 minutter, til de har fået lidt farve og er tilberedt.

Lad dem køle lidt af og skær majsene af kolben på langs med en kniv.

Vend grillet majs sammen med ris.