Gratin med linser, gule ærter, kartofler og ingefær med misoglaseret auberginer med sesam og forårsløg
Sådan gør du
Grøntsagsgratin
Rist løg, gulerødder og blegselleri i olivenolie i 10-12 minutter, uden at grøntsagerne branker, men til de er blevet gyldne.
Tilsæt hvidløg, ingefær, linser, gule ærter og tomatpuré, flåede tomater og grøntsagsbouillon i.
Simrekog i 30-35 minutter, til linser og ærter er møre, og væsken er tyknet. Det er vigtigt, at ærter og linser stadig er hele.
Kom miso i retten, og smag til med salt og peber.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne i 30-35 minutter i usaltet vand, til de er møre.
Mos kartoflerne i en røremaskine sammen med smør, rapsolie og sødmælk. Smag mosen til med salt og peber.
Fordel gratinmassen i passende ovnfaste fade. Dæk hvert fad med mosen og drys rasp på toppen. Kom fadene i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, til de er flot gyldne .
Feldsalat og misoglaserede auberginer med sesam og forårsløg
Vask feldsalaten. og stil til side.
Skær aubergine i halve og snit gitter mønster i selve kødet én cm dybt, drys med salt.
Kom dem på gastroplader.
Grill auberginer i ovnen på max tempratur i 15 minutter, til de er møre og har flot gylden farve.
Pisk miso, olivenolie og teriyaki sammen. Glaser auberginerne med miso-blandingen, efter de har været i ovnen.
Server de misoglaserede auberginer på en bund af feldsalat og drys med sesam og forårsløg.