Gratin med linser, gule ærter, kartofler og ingefær med misoglaseret auberginer med sesam og forårsløg

Gratin med linser, gule ærter, kartofler og ingefær med misoglaseret auberginer med sesam og forårsløg

Miso er en asiatisk, fermenteret bønnepasta, der tilfører dybde og umami til retten. Den er derfor yderst velegnet særligt til retter uden animalsk indhold. I denne ret er den både i grøntsagsgratinen og som tilbehør sammen med auberginer, sesam og forårsløg.

Sådan gør du

Grøntsagsgratin

Rist løg, gulerødder og blegselleri i olivenolie i 10-12 minutter, uden at grøntsagerne branker, men til de er blevet gyldne.

Tilsæt hvidløg, ingefær, linser, gule ærter og tomatpuré, flåede tomater og grøntsagsbouillon i.

Simrekog i 30-35 minutter, til linser og ærter er møre, og væsken er tyknet. Det er vigtigt, at ærter og linser stadig er hele.

Kom miso i retten, og smag til med salt og peber.

Kartoffelmos

Kog kartoflerne i 30-35 minutter i usaltet vand, til de er møre.

Mos kartoflerne i en røremaskine sammen med smør, rapsolie og sødmælk. Smag mosen til med salt og peber.

Fordel gratinmassen i passende ovnfaste fade. Dæk hvert fad med mosen og drys rasp på toppen. Kom fadene i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, til de er flot gyldne .

Feldsalat og misoglaserede auberginer med sesam og forårsløg

Vask feldsalaten. og stil til side.

Skær aubergine i halve og snit gitter mønster i selve kødet én cm dybt, drys med salt.
Kom dem på gastroplader.

Grill auberginer i ovnen på max tempratur i 15 minutter, til de er møre og har flot gylden farve.

Pisk miso, olivenolie og teriyaki sammen. Glaser auberginerne med miso-blandingen, efter de har været i ovnen.

Server de misoglaserede auberginer på en bund af feldsalat og drys med sesam og forårsløg.