Boller i massaman-karry med grøn linsefars, kartofler, thaibasilikum og grønne bønner

Boller i massaman-karry med grøn linsefars, kartofler, thaibasilikum og grønne bønner

En klimavenlig sommervariation over den klassiske boller i karry. Her drejes smagen i en sydøstasiatisk retning med aroma og smag fra såvel Sichuanpeber, lime og thailandsk basilikum. Samtidig tilføres en sommerlig friskhed fra friske grønne bønner.

Sådan gør du

Linse-kyllingeboller

Kog perlebyggen i rigeligt vand i 25 minutter, sigt vandet fra.

Blend løg, hvidløg, brune linser, rismel, tørret ingefær, stødt koriander, stødt sichuan peber, limesaft og -skal, frisk ingefær, salt og peber i 1½-2 minutter. Gør det af et par omgange.

Blend perlebyggen med de sidste 30 sekunder af hver portion.

Rør/ælt kyllingfarsen grundigt ind i den blendede grønne masse. Form farsen til kugler i valnøddestørrelse, læg dem på en bageplade og sæt dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter til de er tilberedt.

Massaman karrysauce

Kom løg og æbler i en gryde med smørret og rist dem i 4-5 minutter, til de er glasklare.

Tilsæt massaman karry og mel og rist et par minutter mere.

Hæld æblemost, grøntsagsbouillon og fløde i sammen med sukker og æbleeddike. Rør det godt sammen og lad det simre i 10-12 minutter til æblerne er helt møre.

Kom ingefæren i saucen.

Blend saucen blank med en stavblender og smag til med salt og peber.
Juster sødmen med æbleeddike.

Grønne bønner

Blanchér de grønne bønner og top dem på retten.

Kartofler og thai basilikum

Kog kartoflerne I letsaltet vand i 15 - 20 minutter, til de er møre, men stadig faste. Kom dem i saucen inden servering og top med thaibasilikum.