Bønne-porresuppe med ristet bacon og purløgspesto
Sådan gør du
Bønne-porresuppe
Dræn de udblødte hvide bønner og kog dem i frisk, letsaltet vand i 45-50 minutter, indtil de er møre.
Kom lidt olie i en bredbundet gryde og svits hvidløg, porre og kartofler i ca. 2 minutter ved middel varme, til grønsagerne har fået en lidt gylden farve.
Tilsæt bouillon, mælk og salt til grøntsagerne og kog det i 5 minutter. Tilsæt de udkogte hvide bønner og lad det hele simre i ca. 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre.
Blend suppen til den har en cremet og ensartet konsistens, men brug ikke alt boullion på én gang. Justér tykkelsen med den resterende bouillon, og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.
Lav gerne en stor portion og gem resterne på frys.
Bacondrys
Steg bacon på en pande i 4-7 minutter, til det er sprødt.