Bagte brødstænger med flødeost og spinat
Sådan gør du
Dej til brødstænger
Opløs gæret i lunkent vand i en røreskål og tilsæt derefter salt, sukker, hvedemel og kikærtemel. Ælt dejen grundigt i ca. 8-10 minutter, til den er glat og elastisk. Sæt dejen til at hæve en time ved stuetemperatur, imens fyldet forberedes.
Fyld med hvide bønner, ost og spinat
Kom spinat og olie i en gastrobakke og sæt den ovnen ved 150 grader i ca 2 minutter, til spinaten falder sammen.
Kog de hvide bønner i letsaltet vand i ca 40-60 minutter, til de er møre og lad dem afkøle en smule.
Kom bønner, hvidløg, spinat, flødeost, citronsaft og- skal i en foodprocessor og blend til massen har en jævn konsistens. Rør blandingen sammen med spinaten og smag til med salt og peber.
Rul dejen ud i en kvadrat til den er til ca 4 cm tyk over det hele. Smør fyldet på den ene halvdel, drys med mozzarella og fold den anden halvdel henover fyldet. Skær dejen i lige store strimler, og sno hver strimmel forsigtigt et par gange, uden at fyldet falder ud.
Lad de snoede dejstrimler hæve på en bageplade i ca 30 minutter, til de er vokset en smule i størrelsen.
Bages de snoede dejstrimler ved 180 grader i ca. 12 minutter, til de er flot gyldne.