Bagt ørredmousse med citronflødesauce, stegte gulerødder og kartofler

Bagt ørredmousse med citronflødesauce, stegte gulerødder og kartofler

Ørred er en dejlig pendant til den vanlige laks. Her serveres den som mousse, en frisk citronsauce og bagte rødder med estragon.

Sådan gør du

Bagt ørredmousse

Kom ørreden i en foodprocessor, og kør med salt og peber i et minuts tid. Det er vigtigt, at fisken kommer direkte fra køleskabet og er så kold som mulig. Tilsæt æggeblommer, fløde, kartoffelmel, revet citronskal, salt og peber, og kør i 2-3 minutter til en fast og homogen fars.

Portionér fiskefarsen i mindre forme eller i én større form. Bag ved 120 grader i 30 minutter - eller indtil fisken har en kernetemperatur på 75 grader.

Citronsauce

Varm olien forsigtigt op, rør mel i og lav en smørbolle. Tilsæt bouillon under omrøring. Tilsæt dernæst fløde, creme fraiche, muskatnød og citronskal. Kog i 8-10 minutter, og smag til med salt og peber.

Gulerødder og kartofler

Vend kartoflerne i olie, dildfrø, salt og peber. Bag dem ved 180 grader i 30 minutter, til de er godt gyldne.
Vend gulerødderne i et ovnfast fad med lidt olie, løgene, saften fra citron og salt og peber. Bag dem ved 180 grader i ca. 15 minutter. Før spisetid vend da gulerødderne med estragon.