Bagt ørredmousse med citronflødesauce, stegte gulerødder og kartofler
Sådan gør du
Bagt ørredmousse
Kom ørreden i en foodprocessor, og kør med salt og peber i et minuts tid. Det er vigtigt, at fisken kommer direkte fra køleskabet og er så kold som mulig. Tilsæt æggeblommer, fløde, kartoffelmel, revet citronskal, salt og peber, og kør i 2-3 minutter til en fast og homogen fars.
Portionér fiskefarsen i mindre forme eller i én større form. Bag ved 120 grader i 30 minutter - eller indtil fisken har en kernetemperatur på 75 grader.
Citronsauce
Varm olien forsigtigt op, rør mel i og lav en smørbolle. Tilsæt bouillon under omrøring. Tilsæt dernæst fløde, creme fraiche, muskatnød og citronskal. Kog i 8-10 minutter, og smag til med salt og peber.
Gulerødder og kartofler
Vend kartoflerne i olie, dildfrø, salt og peber. Bag dem ved 180 grader i 30 minutter, til de er godt gyldne.
Vend gulerødderne i et ovnfast fad med lidt olie, løgene, saften fra citron og salt og peber. Bag dem ved 180 grader i ca. 15 minutter. Før spisetid vend da gulerødderne med estragon.