Bagt laksemousse med cremet citronsauce og estragonbagte gulerødder og stegte kartofler

Bagt laksemousse med cremet citronsauce og estragonbagte gulerødder og stegte kartofler

Den let syrlige og cremede citronsauce fungerer perfekt til laksemoussen og de søde bagte gulerødder med frisk estragon.

Sådan gør du

Laksemousse

Blend laksen med salt og sort peber. Det er vigtig, at fisken kommer direkte fra køleskabet og er så kold som muligt.

Tilsæt æggeblommer, mælk, kartoffelmel og revet citronskal. Blend i 2-3 minutter og fordel i små forme eller i en større til deling.

Tilbered fisken i ovnen ved 120 grader i ca. 30 minutter, til fisken har en kernetemperatur på 75 grader.

Cremet citronsauce

Kog bouillonen op med fløde, muskat og citronskal.

Jævn saucen med maizena rørt op i vand, til sauce har en god konsistens. Smag til med salt og peber.
Blend gerne sauce så den bliver blank og cremet.

Estragonbagte gulerødder

Kom gulerødderne i en gastrobakke sammen med rapsolie, snittet løg og citronsaft. Krydr med salt og peber.

Kom dem i ovnen i 15 minutter, til de er blevet møre. Vend gulerødderne med hakket estragon lige inden spisetid. Pynt evt. med lidt estragon.

Kogte kartofler

Kog kartoflerne med salt og dildfrø i ca. 15 minutter.

Sluk og lad dem trække i vandet, til de er møre.