Æggekage med smørbønner og glaskålssalat med dild

Æggekage med smørbønner og glaskålssalat med dild

På dansk æggekage, på spansk tortilla, på italiensk frittata - der er mange navne til den klassiske ret, hvor man pisker æg og blander dem med grøntsager. Retten kan varieres i det uendelige, og her har æggene fået selskab af de fløjlsbløde smørbønner.

Sådan gør du

Æggekage med smørbønner

Kog de hvide bønner i 45-60 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra.

Rist løgene på en stor pande i lidt olie sammen med timian og hvidløg i 4-5 minutter, til de er glasklare.

Tilsæt smørbønner og spinat. Rist videre et par minutter, til spinaten er faldet sammen.

Rør æg, mælk, piskefløde og olivenolie sammen med hvedemelet i en god stor skål. Tilsæt de stegte grøntsager, rør dem sammen med æggemassen. Smag til med salt og rigeligt sort peber.

Kom massen i en smurt form eller tilbage i panden, og bag den i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutter, til æggekagen er fast og har en flot gylden overflade.

Glaskålssalat

Skræl og riv glaskålen.

Vend med citronsaft, olivenolie, hakket dild, salt og peber.